dobro djelo svaki danIzviđački voditelji i volonteri
Mjesec veljača je jedan od važnijih mjeseci za život svakoga izviđača jer tada slavimo rođenje našeg osnivača. Kako bismo nadolazeći rođendan proslavili na malko drugačiji način, nudimo naramak pozitivnih ideja.
Cijelu veljaču trajat će aktivnost pod imenom „Dobro djelo svaki dan“. Želja nam je da se izviđači što više pojavljuju u javnosti te čine dobra djela za građane (ili s njima zajedno). Što bi se moglo raditi? Pročitajte u programskim uputama (pdf.).

Kako bi se to radilo?
Prvo se okupite i dogovorite što biste željeli/mogli raditi. Nakon toga ćete se prijaviti do 31. 11. 2015. na e-mail: program@sih.hr (naslov: „Dobro djelo svaki dan“). U prijavi ćete napisati ime udruge, ime patrole/jata i broj sudionika…

Poštovani izviđački prijatelji.
Mjesec veljača je jedan od važnijih mjeseci za život svakoga izviđača jer tada slavimo rođenje našeg osnivača. Kako bismo nadolazeći rođendan proslavili na malko drugačiji način, nudimo naramak pozitivnih ideja.
Cijelu veljaču trajat će aktivnost pod imenom „Dobro djelo svaki dan“. Želja nam je da se izviđači što više pojavljuju u javnosti te čine dobra djela za građane (ili s njima zajedno).
Što bi se moglo raditi?
o darivanje krvi,
o suradnja sa staračkim domom,
o suradnja/aktivnost s odjelom za djecu u bolnici,
o aktivnost za djecu u domu za nezbrinutu djecu,
o kuhanje za beskućnike,
o suradnja s lokalnom zajednicom – pomoć u obnavljanju nečega u kvartu i sl.,
o prikupljanje hrane i stvari za socijalnu samoposlugu,
o organiziranje večeri društvenih igara
Ideja je da cijelu veljaču činimo puno više dobrih djela nego inače, s maramama oko vrata (naravno, bilo bi dobro i kad bi to sve bilo dobro medijski pokriveno).
Kako bi se to radilo?
Prvo se okupite i dogovorite što biste željeli/mogli raditi. Nakon toga ćete se prijaviti do 31. 11. 2015. na e-mail: program@sih.hr (naslov: „Dobro djelo svaki dan“). U prijavi ćete napisati ime udruge, ime patrole/jata i broj sudionika. Pričekajte zatim da Tim za program obradi podatke. Na vaš e-mail stići će kartice koje biste trebali isprintati i, ukoliko je moguće, plastificirati ili zaštititi prozirnom folijom. Svakom članu jata/patrole koji sudjeluje u aktivnosti dat ćete po jednu karticu. Nakon što jato/patrola napravi dobro djelo koje je odabralo, svaki član svoju karticu daje nekome drugome tko nije sudjelovao u toj aktivnosti s njim. Taj netko može biti drugi izviđač, prijatelj, član obitelji, prijatelj iz škole,… Kada preda karticu, svatko treba objasniti čemu kartica služi i što s karticom napraviti (dati je dalje nekome nakon što se napravi dobro djelo). Tako će se dobra djela širiti mjestom u kojem živite i svaki dan će se napraviti barem jedno dobro djelo. Možda i netko baš vama učini dobro djelo kada se najmanje budete nadali.
Na kraju mjeseca napišite maleno izvješće i s nekoliko fotografija u prilogu pošaljite na e-mail: program@sih.hr s naznakom „DDSD“.

Činite dobro jer dobro se dobrim vraća.
Tim za program SIH-a