SIH-logo-crt-co2Od prvoga dana izviđači pružaju pomoć izbjeglicama na području Republike Hrvatske i ovim putem još jednom zahvaljujemo svim udrugama koje su se odazvale našem pozivu. Zbog povećanog priljeva izbjeglica u posljednje vrijeme, ali i zbog uskoro niskih temperatura, posebno tijekom noći, zalihe deka se smanjuju, te molimo udruge da se uključe i pomognu oko prikupljanja pomoći. Plakat (pdf.) koji možete postaviti na ulaz u izviđačke prostorije ili u školu na kojoj radite, kako bi se akciji mogli pridružiti i ostali.

Popis artikala koje prikupljamo:

Tost/dvopek

Sir u listićima

Riblje konzerve

Pileće paštete

Datulje/grožđice

Dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom

Suhi keksi – mini pakiranje

Mini sapun

Maramice za dezinfekciju bez alkohola

Gel za dezinfekciju bez alkohola

Dječje pelene u različitim veličinama

Higijenski ulošci

Tople dječje jakne i čarape

Deke

Apeliramo da donacije budu uredno složene i prikladne za korištenje.

*Adresar društava nalazi se na mrežnim stranicama CK s desne strane. U Gradu Zagrebu donacije se mogu donijeti u Sabirni centar Siget 18A, Super Andrija – radnim danom od 9 do 16 sati

Za dodatne informacije slobodno kontaktirajte Ured SIH-a.

Sve donacije prikupljali bi (počevši od 12.11.2015) u prostorijama udruga, a isti dan (srijeda, 2. prosinca) sve bi udruge odnijele do tada prikupljene donacije u najbliži centar Crvenog križa*, napravile par fotki i odmah poslale kratku objavu o donaciji u SIH na pr@scouts.hr. Mi ćemo sve objediniti i poslati u medije.

Darija Kralj, Tajnica Saveza izviđača Hrvatske