10470892_548084638626513_704385603774686775_nDragi naši , mali i veliki, i ove godine vilenjaci vas pozivaju da se uključite u aktivnost Saveza izviđača Hrvatske i uz malo kreativnosti i dobre volje upoznate nove prijatelje i uljepšate jedni drugima blagdane!
U ovo predblagdansko vrijeme postanimo pomagači vilenjacima, a svako će jato/čopor ili patrola napuniti BOŽIĆNU KUTIJU čestitkama i poklonima i poslati ju drugom jatu/čoporu ili patroli. Ima li boljeg iznenađenja? Prijatelju uljepšati blagdane koji su pred nama? Nema.

Što bi u božićnoj kutiji trebalo biti?

  • Nadamo se kako niste prisiljeni raditi poklončiće i da uživate radeći u dobroj atmosferi. E pa, prenesite tu pozitivu i lijepo ozračje dalje tako što ćete se fotkati ili ćete imati baš neku dobru foru s toga sastanka. Napišite, nacrtajte, fotografirajte, … što vam je draže i podijelite djelić atmosfere s vašim novim prijateljima.
  •  Ubacite unutra i vašu adresu pa očekujte razglednice i/ili pisma koje će vam vaši novi prijatelji slati tijekom godine. Možda ćete uz pomoć razglednica dobiti ideju kamo u iduću avanturu, logor, bivak, …
  •  Svatko od nas voli dobiti poklon, zar ne? Napravite nešto. Pokažite kreativnost – narukvica, čvor, privjesak za ključeve, značka, podložak za čašu, … pođite od sebe. Što bi vas razveselilo?
  •  Zrnce ljubavi, prijateljstva, …

Nemojte kupovati slatkiše. Nemojte ništa kupovati. Time se bave kupci, ne izviđači. Pravite, smišljajte, reciklirajte, uživajte, uveseljavajte.
Božićnu kutiju je potrebno poslati najkasnije do 17. prosinca kako bi istu svi dobili prije odlaska na praznike.

Ove godine imate još jedan zadatak

Napišite priču ili pjesmu, nacrtajte strip, snimite video, …, O VILENJAKU (ili vilenjacima) KOJI JE DOŠAO MEĐU IZVIĐAČE I ODLUČIO S NJIMA I OSTATI. Kako se to dogodilo? Zašto? Kako? Koliko dugo? Sigurno je bilo smiješno ili zanimljivo na neki način. Osmislite, napravite, skenirajte, uploadajte … i pošaljite na e-mail program@sih.hr do 17. prosinca jer će toga dana vaši vrijedni Božićni vilenjaci SIH-a sve to objaviti na FB stranici pa nek lajkanja počnu jer će „najlajkaniji“ uradak biti nagrađen.

Tko može sudjelovati?
Sve izviđačke udruge koje su registrirani članovi Saveza izviđača Hrvatske.

Kako se prijaviti?

vilenjaci SIHa 2015 – prijavnica

Prijavnice za sudjelovanje šaljite vrijednim vilenjacima do 04. prosinca 2015. godine na e-mail Tima za program SIH-a (program@sih.hr), stoga nemojte kasniti kako bi vilenjaci sve stigli napraviti na vrijeme. Jata/patrole se prijavljuju individualno, ne na razini odreda/kluba, tj. prijavnicu je potrebno ispuniti i poslati za svako jato/patrolu iz udruge koja želi sudjelovati u akciji.

6. prosinca sva prijavljena jata/patrole na kontakt e-mail dobivaju potrebne podatke o tome kome i gdje šalju svoje božićne kutije.

Za sva pitanja vilenjacima se možete obratiti na e-mail: program@sih.hr ili posjetite facebook stranicu akcije  Božićni vilenjaci SIH-a, postanite i vi jedan od nas.
Veliki izviđački pozdrav šalju vam Božićni vilenjaci SIH-a !