Hrvatski savez za rijetke bolesti pokrenuo je povodom međunarodnog Dana rijetkih bolesti 2015. kampanju “Zagrli za rijetke bolesti”. Kampanja je počela dijeljenjem besplatnih zagrljaja na Cvjetnom trgu u Zagrebu te skupljanjem fotografija zagrljaja.

Kampanja se nastavlja i ove godine, i to diljem Hrvatske u želji da se obori Guinnessov rekord u kategoriji najvećeg online foto albuma zagrljaja (trenutni rekord je 108 121 fotografija). Prikupljanje fotki zagrljaja traje od 21. do 27. veljače. Za to im je potrebna pomoć volontera pa tako i članova Saveza izviđača Hrvatske!…Hrvatski savez za rijetke bolesti planira ove godine obilježiti međunarodni Dan rijetkih bolesti na način što će pokrenuti međunarodni projekt „Hug for Guinness, hug for rare!“.

Početkom 2015. godine Savez je, povodom obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti, pokrenuo kampanju “Zagrli za rijetke bolesti”, u sklopu koje su prikupljali fotografije zagrljaja te ih objavili na njihovoj web i Facebook stranici. Akciji su se priključile i mnoge poznate osobe.

Ove godine odlučili su se za veliki izazov i akciju proširili pa prijavili za obaranje Guinnessovog rekorda u kategoriji najvećeg online foto albuma zagrljaja (trenutni rekord 108 121 fotografija).

Kako bi akcija bila što uspješnija započeli su s organiziranjem aktivnih timova i poznatih osoba diljem Hrvatske koji će se u navedenom tjednu natjecati koji tim može skupiti više fotki.

Savez izviđača Hrvatske poziva udruge da se priključe akciji i pridonesimo obaranju rekorda.zagrli

Sudjelovanje je jednostavno – važno je jedino da imate marame oko vrata i da na svakoj fotki grlite drugu osobu i da se te slike uploadaju na posebnu web stranicu cijele kampanje hugforrare.com koja će od 14. veljače biti aktivna.

0. Preuzmete natpis Zagrli za rijetke bolesti u prilogu i isprintate ga ili izradite svoj natpis.

1.        Fotografije MORAJU biti snimljene i uploadane na hugforrare.com u tjednu od 21.2.2016 do 27.2.2016.

2.        Osim na web stranicu fotografije mogu biti učitane i kroz Facebook aplikaciju, koja će biti aktivna od 21. veljače na stranici: https://www.facebook.com/hugforrare/

3.        Jedna osoba može biti na koliko god fotografija želi, ukoliko pored nje stoji svaki puta druga osoba

4.        Minimalna dimenzija slika je 300×300, a ako su slike i puno veće nije problem, biti će automatski smanjivane tijekom uploada, tako da prevelika fotografija ne postoji

5.        Slikajte svojim mobitelom, profi fotićem ili bilo čime što ima kameru 

Bitno je samo imati na umu da sve fotografije koje se mogu iskoristiti moraju biti snimljene od 21.2. do 27.2. Fotografije trebaju također u tom tjednu biti i uploadane na posebnu web stranicu (hugforrare.com) ili poslane putem Facebook aplikacije koje će biti aktivne od početka kampanje.zagrli2

Proglašenje najboljih timova biti će na završnom događanju u Zagrebu, u subotu 27. veljače 2016.

Budimo i mi dio inicijative koja će obići cijeli svijet!

Tim za program SIH-a