Regionalni tečaj naobrazbe Saveza izviđača Hrvatske za mlade voditelje za regiju Jug održan je 23. i 24. ožujka u prostorijama Splitskog skautskog zbora.

Na tečaj je prijavljeno 17 tečajaca, članova sljedećih udruga: UI „Omiš“ (4 tečajke), SK „Split“ (4 tečajca), SK „Marjan“ (4 tečajca), OIP „Spinut“ (1 tečajac) te OI „Trogir“ (2 tečajke).

Tečajci su po dolasku na tečaj kroz igru podijeljeni u tri tečajske patrole te su se svi međusobno upoznali kroz još nekoliko igara. U pauzi od predavanja, patrole su osmislile i svoja imena: “Lim”, “Mali zeleni” i “Zvjezdice” te su osmišljeni i patrolni pokliči. Dežurstva su odradili po navedenim patrolama i to vrlo uspješno.

Tijekom tečaja slušali su različite module te aktivno sudjelovali na predavanjima. Odslušali su nešto o ciljevima izviđačkog pokreta, rizicima i sigurnosti na izviđačkoj akciji, upoznali su se sa stilovima vođenja te raspravljali i zaključivali o liku i ulozi vođe. Također, učili su i o pažnji i koncentraciji, o metodama rada te o metodi igre i pjesme. Sva predavanja predavači su izvrsno pripremili te im se ovim putem zahvaljujem. Predavači su bili iz udruga Splitskog skautskog zbora i tako redom hvala Alenu, Anđeli i Mihiju.

Tečaj je prošao u vedrom i pozitivnom raspoloženju, tečajci su jako dobro komunicirali te se još bolje upoznali. Za kraj ovog vikend tečaja dobili su i domaću zadaću; trebaju ispuniti obrazac o procjeni rizika i opasnosti na izviđačkoj akciji te provesti igru i pjesmu u jatu/patroli koje će im ocijeniti njihovi mentori.

Idući vikend tečaj čeka nas u travnju u prostorijama SSZ-a.

S nestrpljenjem ga iščekujemo, a do tada vas pozdravljamo uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN!

Paula Marković,

voditeljica tečaja.