Prvi vikend tečaj regije Centar održan je 13. i 14. travnja! Zahvaljujući odličnom izvršnom organizatoru tečaj je održan u prostorijama OI „Jarun“ gdje je 18 tečajaca od prijavljenih 23 uživalo u pregrštu hrane (od čokolina do ćevapa) i toplom prostoru!

Tečajci nam dolaze iz 8 različitih udruga: XV. SDI „Tornado“, 28.SDI „Dubrava“, OI „Borongaj“, OI „Jarun“, OI „Javor“, OI „Kupa“ Petrinja te TUS „Tur“! Petero nam je na tečaju za vođe patrola, dok se preostali tečajci pripremaju za vođenje jata.

Predavanja o izviđačkom pokretu, programu SIH-a, vještini vođenja, metodama igre i pjesme, životu i radu izviđačke grupe te komunikaciji odslušali su, preživjeli i proživjeli uz pomoć naših voljenih predavača! Predavanja su vodili: Zdravko Crnković – Crni, Zlatko Kubalek – Kuba, Filip Kovačević – Fićo, Lucija Rogina – Lucija, Antonela Copak – Nela i Dario Bogović – Bogović.

Večer smo, po želji tečajaca, okrunili scoutballom u čijem nastavku je uslijedio KZP na kojemu smo naučili kako ljudi drugačije vide neke stvari i koliko je teško staviti se u tuđe cipele.

Kraj prvog vikend tečaja tek je početak za naše tečajce, a kako bismo osigurali da ništa ne zaborave, dobili su i četiri zadatka te jednu lektiru. Hvala Danko!

Uz sve to, ne smijemo zaboraviti posjet članova WOSM-a koji je još više uveličao važnost našeg susreta!

Izrazito smo zadovoljni tečajcima i želimo im svu sreću, tako da: ostanite revni i budite pripravni, jer ne znate što vas sve čeka!

Više fotki s tečaja na Flickr-u.

Pozdrav!

Voditelji reginalnog tečaja
Nevena Nikić i Dario Bogović