Drugi vikend tečaj za mlade voditelje u regiji Centar održan je 11. i 12. svibnja u prostorijama OI „Javor“. Ovaj put nas je bilo još više, 21 tečajac iz 8 različitih udruga: XV. SDI „Tornado“, 28. SDI „Dubrava“, OI „Borongaj“, OI „Jarun“, OI „Javor“, OI „Kupa“ te TUS „Tur“.

Tečajci su preživjeli još jedan zahtjevan vikend pun zanimljivih predavanja o izviđačkom programu, metodama i oblicima rada, planiranju i provođenju jatnih i patrolnih sastanaka, socijalnom i umnom razvoju djece i mladih, kao i njihovim posebnim potrebama, o pažnji i koncentraciji te uvod u napredno planiranje. Predavanja su vodili Zlatan Katić, Ana Crnadak i Antonela Copak (OI „MP“), Gorana Kukić (OI „Jarun“), Predrag Kralj-King (XV. SDI „Tornado“), Roberta Selihar (OI „Primorje“) i Davorina Bakota (OI „Javor“).

Tečajce je u subotu dočekalo iznenađenje u vidu testa izviđačkog znanja, a večer je prošla u sličnom tonu – sudjelovali su u pub kvizu u kojem je pobijedila ekipa Čudaci. Bravo Čudaci!

Naučeno će tečajci pokazati na ovogodišnjoj regionalnoj Šumskoj školi u lipnju, ali i kroz zadatke i izazove koje moraju izvršiti do tad. Držimo fige svim tečajcima da budu što uspješniji u izvršavanju svojih zadataka!

Više fotki s tečaja na Flickr-u. Vidimo se na ŠŠ!

Budite pripravni!

Voditelji regionalnog tečaja,
Nevena i Dario